WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Żeberka z kapustą

1 zdjęcie do przepisu "Żeberka z kapustą"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

500 g żeberek wieprzowych
500 g kapusty białej
500 g kiszonej kapusty
200 g boczku
1 cebula
1 litr bulionu
kminek
4 ząbki czosnku
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz
olej
mąka na zasmażkę
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Na rozgrzanym oleju opiekać żeberka z wszystkich stron, (lekko podrumienić) dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zalać bulionem. Dodać czosnek, kminek, angielskie ziele, liście laurowe i pieprz. Białą kapustę drobno poszatkować i wraz z kapustą kiszoną dodać do garnka i wymieszać. Całość gotować pod przykryciem na średnim ogniu. Boczek pokroić w kostkę i wytopić z tłuszczu. Skwarki dodać do ugotowanej potrawy i wymieszać. Do rozgrzanego tłuszczu z boczku dodać mąkę i zrobić zasmażkę, wlać do garnka i całość dokładnie wymieszać.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: