WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Żeberka duszone

1 zdjęcie do przepisu "Żeberka duszone"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Umyte żeberka pokroić, posypać solą i pieprzem, oprószyć mąką. Cebule obrać i pokroić na kostki. Na patelni zrumienić żeberka, zdjąć, przełożyć do rondla. Podsmażyć cebulę i dodać do żeberek, dodać pół szklanki wody i kminek, dusić pól godziny. Wlać piwo, dusić razem kilka minut. 1 łyżkę mąki połączyć z 3 łyżkami zimnej wody, dodać do mięsa, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1