WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

6 jajek
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
18 łyżek oleju
12 łyżek wody
1(*)5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 płaskie łyżeczki kakao
masa karpatkowa
polewa czekoladowa
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Całe jajka utrzeć z cukrem,dodac reszte składników i dokładnie wymieszać.Przygotować dwie wąskie blachy.Ciasto podzielić na dwie części,jedną wymieszać z kakaem.Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 45−50 minut.Masę karpatkową przygotować według przepisu na opakowaniu.Schłodzone placki kroić na skośne plastry.przekładać masą:pasek brązowy−masa−placek żółty−masa itd.Po przełożeniu włożyć placek do lodówki,później polać polewą.

RADA:ciasto można kroić w skośne plastry lub w podłużne paski i zrobić szachownicę.Do przekładania możemy też użyć Nutelli.
przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nidgy takiego nie piekłam muszę spróbować robie czasem ale szachownice też wyglada ciekawie.

1025478
4 marca 2011
zgłoś do moderacji

na pewno upieke to ciasto

ewazet11
24 kwietnia 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4