WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

SMAŻONA PŁOTKA W ZIOŁOWEJ PANIERCE

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
SMAŻONA PŁOTKA W ZIOŁOWEJ PANIERCE

1 zdjęcie do przepisu "SMAŻONA PŁOTKA W ZIOŁOWEJ PANIERCE"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 50 min.

Porcje: 4
Kategorie: Ryby i owoce morza
do góry

Składniki:

80dag małych płotek
cytryna
4 łyżki oliwy
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki soku pomidorowego
sól(*)pieprz(*)czosnek(*)(*)papryka(*)mąkado obtoczenia(*)olej do smarzenia
zioła(mieszanka według uznania) i zioła prowansalskie
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Płotki sprawić i umyć. Z cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Wymieszać oliwę,sok z cytryny i pomidorowy,sos sojowy,posiekane lub suszone zioła,czosnek i skórkę cytrynową. Ryby polać marynatą i odstawić na pół godziny. Szczyptę ziół prowansalskich wymieszać z papryką oraz mąką. Już na talerzu opruszyć solą oraz pieprzem. Obtoczyć w przygotowanej mące i usmażyć na oleju na złoty kolor. Można podawać z sosem przyrządzonym z jogurtu i rzodkiewek.SMACZNEGO!!!
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4