WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
PASTY KANAPKOWE

Brak zdjęć do przepisu "PASTY KANAPKOWE"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

pasta jajeczna:4 jajka (ugotowane na twardo)
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
szczypiorek
pasta z tuńczyka:1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 jajko (ugotowane na twardo)
2 łyżki majonezu
pasta z wędzonej ryby:15 dag. wędzonej ryby
3 łyżki śmietany
pół ogórka
szczypiorek
5 dag. żółtego sera
pasta z szynki:20 dag. szynki
2 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu ze śmietana
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
PASTA JAJECZNA:jajka posiekać,wymieszać ze śmietaną i majonezem oraz posiekanym szczypiorkiem,przyprawić solą i pieprzem.PASTA Z TUŃCZYKA:tuńczyka osączyć z zalewy,rozdrobnić widelcem,jajko posiekać,wymieszać z tuńczykiem,połączyć z majonezem,przyprawić.PASTA WĘDZONEJ RYBY:rybę obrać ze skóry,oddzielić wszystkie ości,rozetrzeć na jednolitą masę,ogórek obrać,bardzo drobno posiekać,ser żółty zetrzec na tarce z drobnymi oczkami,wszystkie składniki wymieszać,dodac posiekany szczypiorek i śmietanę,przyprawić.PASTA Z SZYNKI:szynkę zemleć,majonez utrzec z chrzanem i smietaną,połączyć z szynką,przyprawić.

Pasty wyciskać szprycą na trójkąty pieczywa lub krakersy,przybrać kawałkami pomidorków miniaturowych,liśćmi sałaty i rzodkiewkami.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3