WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Duszone żołądki drobiowe na ostro

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Duszone żołądki drobiowe na ostro

1 zdjęcie do przepisu "Duszone żołądki drobiowe na ostro"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

1 kg żołądków drobiowych
1 kg cebuli
5 ząbków czosnku
olej do smażenia
sól
pieprz
curry
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Żołądki oczyścić, umyć, włożyć do sitka i przelać wrzątkiem kilka razy. Cebule, obrać, drobno posiekać i lekko przesmażyć, dodając zmiażdżone ząbki czosnku. Po kilku minutach na patelnią przełożyć żołądki, wymieszać z cebulą i czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i curry. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem około półtorej godziny. Jeśli żołądki będą twarde, należy je przełożyć do piekarnika i piec, aż zmiękną. W razie potrzeby podlewać wodą. Podawać z ziemniakami.

Rada:
Cebula i czosnek podnoszą odporność organizmu, warto spożywać je często, zwłaszcza zimą i jesienią, kiedy nietrudno o przeziębienie.
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Ja dodaje jeszcze łyżeczką musztardy, ale nie zawsze ;) Pychota.

dorii
6 lutego 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: