WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Schabowy z piersi kurczaka

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Schabowy z piersi kurczaka

1 zdjęcie do przepisu "Schabowy z piersi kurczaka"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 35 min.

Przygotowanie: 20  min.
Oczekiwanie: 15 min.

Porcje: 5
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Pierś z kurczaka pokroić na dowolną ilość plastrów. Na desce lekko rozbić kotlety młotkiem do mięs. Z jednej strony opieprzyć a z drugiej posypać słodką papryką. W osobnym naczyniu wybić jajko, dodać wegetę i mleko − roztrzepać. Kotlety z piersi panierować maczając najpierw w jajku a następnie w bułce tartej. Piec z obu stron na rozgrzanej patelni ze smalcem.

Uwaga!! Do piersi z kurczaka wyśmienicie pasują frytki i sałatka z rucolą. Bon appetit :)

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: