WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
MAKOWIEC JAPONSKI

1 zdjęcie do przepisu "MAKOWIEC JAPONSKI"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

1 opakowanie gotowej masy makowej 900g
200 g cukru
450 g jabłek
200 g margaryny
6 jajek
8 łyżeczek kaszy manny
łyżeczka proszku do pieczenia
czekolada moze byc polewa czekoladowa
orzechy wloskie (do posypania)
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
 Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami oraz kaszą manną. Połączyć masę makową i utarte żółtka. Dodać starte na grubej tarce jabłka. Na koniec dodać dobrze ubitą pianę z białek. Wyłożyć na blachę. Piec w temperaturze 220 przez około 50 minut.Powystygnieciu zalac czekolada i posypac orzeszkami :)
przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

czemu japonski?

TrzeciKuchcik
22 sierpnia 2013
zgłoś do moderacji

też robię taki makowiec :D tylko nie wiedziałam że tak się nazywa :)

anya-ka
17 stycznia 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: