WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Flaczki z żołądków drobiowych

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Flaczki z żołądków drobiowych

Brak zdjęć do przepisu "Flaczki z żołądków drobiowych"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 40 min.

Porcje: 4
do góry

Składniki:

0(*)5kg żołądków drobiowych
włoszczyzna bez kapusty
1 łyżka mąki
olej lub smalec do zasmażki
pieprz ziarnisty(*) ziele ang. liść laurowy(*) czosnek
kostka drobiowa winiary
przyprawa do zup(*) gałka muszkatołowa(*) imbir(*) papryka w proszku(*) sól(*) pieprz
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Żołądki oczyścić, umyć , zalać 1 litrem wody i zagotować. Odszumować, dodać starkowane warzywa (por pokrojony w półkrążki) kostkę rosołową, pieprz ziarn. ziele ang., liść laurowy i 2 duże ząbki czosnku.Gotować do miękkości. Żołądki wyjąć, pokroić w paseczki, włożyć do zupy. Dodać majeranek i przyprawy. Zrobić średniorumianą zasmażkę z mąki i tłuszczu (ja wolę smalec). Wlać do zupy, zagotować. Podawać z pieczywem, najlepiej białym! SMACZNEGO!
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: