WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Śledż pod pierzynką

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Śledż pod pierzynką

2 zdjęcia do przepisu "Śledż pod pierzynką"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 1
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
Kategorie: Sałatki
do góry

Składniki:

śledż "matias"( solony) 1 wiaderko
3-4 jaja
1 jabłko
1 duża cebula
3-4 ogórki kiszone
ser żółty
śmietana 18%
majonez maly
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Śledzia moczymy w wodzie 2−3 godz.następnie kroimy w kawałki 2 cm skrapiamy octem lub sokiem z cytryny i skrapamy olejem.Jaja gotujemy na twardo kroimy w grubsza kostkę.Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w małą kasteczkę.Cebulę kroimy w małą kosteczkę i posypujemy odrobiną cukru.Ogórki kroimy w kostkę.Ser żółty scierami na tarce na dużych oczkach.Z majonezu i śmietany robimy sos w proporcji 2 łyzki majonezu+1 łyżka śmietany.w misce szklanej robimy warstwy śledż,jabłka ,cebula,ogórki,sos i na to starty ser czynność powtarzamy.Gotową schładzamy.

przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Śledzie pod pierzynką - pycha ;) i ja też nie mogę już doczekać się świąt i tych pysznych śledzi pod pierzynką mojej babci. robi śledzie na wiele sposóbów - na taki podobny też.

radish
5 grudnia 2013
zgłoś do moderacji

Mimo iż nie lubie śledzia to w takiej postaci jest wyśmienity, juz nie mogę doczekac sie świąt i tego przysmaku :)

Agulce
3 grudnia 2013
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3