WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

filet z kurczaka w occie

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
filet z kurczaka w occie

Brak zdjęć do przepisu "filet z kurczaka w occie"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 150 min.

Przygotowanie: ok.30  min.

do góry

Składniki:

1 kg fileta z piersi kurczaka(*)
smakomyk
3-4 cebule(*)
2 jajka
bułka tarta(*) 1l wody
olej do smażenia
1 szkl octu 10%.
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Filety umyć, pokroić w grubą kostkę, posypać SMAKOMYKIEM i odłożyć na1−2 godz. (lub na noc) do lodówki.
Po tym czasie każdy kawałek panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na oleju.
Cebule pokroić w krążki.
Do gorącego tłuszczu ze smażenia kurczaka dolać wodę i ocet − zagotować.
Mięso i cebulę ułożyć warstwami w naczyniu żaroodpornym i zalać goracą zalewą.
Po ostudzeniu wstawić do lodówki.
Potrawa jest dobra do jedzenia już po 12 godz, ale może być w zalewie dłużej.

SMACZNEGO
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4