WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Ryż po turecku.

1 zdjęcie do przepisu "Ryż po turecku."

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

1 szklanka ryżu
3 pomidorki lub łyzka przecieru pomidorowego
2 cebulki
3 łyzki oleju
sól(*)2 szklanki wody
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
W dużym rondelku rozgrzać najpierw mocno olej,podsmażyć na nim drobno posiekaną cebulę( nie rumienić),następnie dodaj ryż i mieszając stale,trzymaj na ogniu przez około 3 minuty,następnie wlej wodę,dodaj umyte i obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory lub przecier pomidorowy,posól i gotować jeszcze około 5 minutek,kiedy ryż wchłonie całkowicie wodę,zdjąć naczynie z ognia,szczelnie przykryj i okręć garnek kocem,ryż będzie gotowy do spożycia po godzince.

SMACZNEGO!!!!!! :)
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

polecam jadlam taki w turcjii :))

aniese4
9 grudnia 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: