WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

4 płaty wafla
słoiczek marmolady
1 masło
100 g wiórek kokosowych
1/2 szklanki mleka
3 łyżki cukru
1 opakowanie biszkoptów okrągłych
1 galaretka o dowolnym smaku i kolorze
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
GALARETKĘ ROZPUSZCZAMY WEDŁUG PRZEPISU NA OPAKOWANIU,STUDZIMY I CZEKAMY ABY ZACZEŁA TĘŻEĆ.MLEKO GOTUJEMY Z CUKREM.NA GOTUJĄCE MLEKO WSYPUJWMY WIÓRKI KOKOSOWE I GOTUJEMY PRZEZ 10 MINUT NA WOLNYM OGNIU CIĄGLE MIESZAJĄC.MASŁO MIKSUJEMY NA GŁADKO I DODAJEMY OSTUDZONE WIÓRKA I MIKSUJEMY NA MASĘ.

PRZEŁOŻENIE WAFLA

WAFEL− MARMOLADA − WAFEL − MASA KOKOSOWA − BOSZKOPTY − MASA KOKOSOWA − GALARETKA − WAFEL − MARMOLADA − WAFEL

CAŁOŚĆ WSTAWIAMY DO LODÓWKI DO ZASTYGNIĘCIA GALARETKI

SMACZNEGO!!!
przeczytaj 4 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

FAJNE I AŻ SLINKA KAPIE NA TEN WIDOK :)) POLECAM

aniese4
29 grudnia 2009
zgłoś do moderacji

biszkopty nie sa suche one są umieszczone w masie więc one same namakają od masy-pozdrawiam i polecam wyprubowania

mancia
22 listopada 2009
zgłoś do moderacji

Nie jestem przekonana co do tego przepisu .Czy te biszkopty nie będą za suche , bo nic nie wspomniane czy je trzeba moczyć w czymś.Według mnie myślę ,że trzeba je trochę jednak namoczyć

henioch44@wp.pl
19 listopada 2009
zgłoś do moderacji

Wygląda na proste no i to zachecające zdjecie- chyba skuszę się to zrobic

gwiazdka77
15 listopada 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 4 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4