WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Makrony śląskie

Brak zdjęć do przepisu "Makrony śląskie"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

1 paczka kleiku ryżowego
niepełna szklanka cukru
5 łyżek wiórek kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
kostka masła
3 jajka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Wszystkie sypkie składniki wsypać do miski i wymieszać. Dodać miękkie masło i posiekać je w misce przy pomocy noża, następnie dodać całe jajka i wszystko razem dokładnie zagnieść. Z całości odrywać po trochę ciasta, formować kulki i kładąc na blaszkę (tylko natłuszczoną) wyciskać z nich kształt ala´piramidek. Piec w temperaturze 180°C przez około 20−25 minut(aż się zarumienią) po wyciągnięciu z piekarnika ściągnąć z blaszki przy pomocy widelca na talerz i pozostawić do ostygnięcia.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: