WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Pasztet mięsny z pieczarkami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pasztet mięsny z pieczarkami

1 zdjęcie do przepisu "Pasztet mięsny z pieczarkami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 160 min.

Przygotowanie: 40  min.
Oczekiwanie: 120 min.

Porcje: 10
do góry

Składniki:

0(*)80 dkg mielonego mięsa(*)0(*)50 pieczarek(*)2jajka (*)cebula(*)czosnek bułkę namoczoną(*)przyprawy (*)ziarenka smaku (*)mogą być zioła wg uznania(*)pieprz i włoszczyznę 0(*)25 dkg pokrojoną w paski
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
0,80 dkg mielonego mięsa,0,50 pieczarek,2jajka ,cebula,czosnek bułkę namoczoną,przyprawy ,ziarenka smaku ,mogą być zioła wg uznania,pieprz i włoszczyznę 0,25 dkg pokrojoną w paski.Pieczarki pokroić przesmażyć z cebulką,dodać do mięsa połączonego wcześniej z resztą produktów.Wytworzony sok z pieczarek też można dodać więc pieczarki nie muszą się długo smażyć.Wysmarować foremkę,tłuszczem włożyć pasztet i wstawić do piekarnika 200*i piec około 2 godzin,należy pamiętać że wszystko zależy od naszego piekarnika w jednym się upiecze w 1,5 godz a w drugim po 2 godz ja piekłam 2 godz.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: