WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami

2 zdjęcia do przepisu "Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Kapustę wypłukać (nie za mocno, żeby nie była bez smaku), ugotować, odcedzić, wystudzić i odcisnąć. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki włożyć do patelni z margaryną, dusić na małym ogniu pod przykryciem, kiedy puszcza wodę dodać pokrojone w kostkę 2 cebule, dalej dusić aż pieczarki będą miękkie. Następnie odkryć i poczekać aż woda odparuje. Kapustę i pieczarki rozdrobnić najlepiej maszynka z sitkami o grubych oczkach a jeżeli ktoś woli to można pokroić nożem. Pozostałe dwie cebule pokrojone w kostkę podsmażyć na oleju na jasno złoto ( uważać żeby nie za mocno się przyrumieniła). Wszystko razem wymieszać, dodać soli i pieprzu do smaku, włożyć do dużej patelni i trochę podsmażyć. 
 Przygotować naleśniki około 25−30 sztuk. 
Tak przygotowany farsz wykładać na naleśniki (około 1 łyżki stołowej), zawinąć, zamoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Przygotowane krokiety usmażyć.
Życzę smacznego!!!
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

SAME PYSZNOŚCI ,POLECAM. :}

reniulek
16 grudnia 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: