WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Placek drożdzowy

Brak zdjęć do przepisu "Placek drożdzowy"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0(*)5 szklanki mleka
3/4 szklanki oleju
3 jajka
1 szklanka cukru
3 krople olejku cytrynowego
3/4 kostki drożdzy
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Drożdze pokruszyc do miski,posypać cukrem, polać olejem , wlać mleko , całe jajka troszkę ubić i wlać na mleko.Na wierzch wsypać mąkę z proszkiem.Pozostawić na 2 godziny.Miskę przykryć ściereczką i nie ruszać.Po 2 godzinach wymieszać łyżką drewnianą i wyłożyć na wysmarowaną blaszkę.Na wierzch ułożyć owoce i posypać kruszonką.piec 40−45 minut.
przeczytaj 4 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Dziekuje bardzo i mi nareszcie sie udalo....och...pycha

rita1112
14 marca 2010
zgłoś do moderacji

wspaniałyprzepis, ciasto również się udało!

Rysiaa
9 listopada 2009
zgłoś do moderacji

ciasto jest pyszne i sie mi udalo!

ewasage
3 listopada 2009
zgłoś do moderacji

jest wysmienite, pyszne

ewasage
3 listopada 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 4 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: