WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Przepis na sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą. Przygotowanie: 25 min, 160 kcal, dla 6 osób

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Przepis na sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą. Przygotowanie: 25 min, 160 kcal, dla 6 osób

1 zdjęcie do przepisu "Przepis na sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą. Przygotowanie: 25 min, 160 kcal, dla 6 osób"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
do góry

Składniki:

? główka sałaty strzępiastej
? 1/2 główki radiccio
? 2 pomidory
? puszka kukurydzy
? 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
? cebula
sos:
4 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki oleju
sól z
piepr
2 łyżki posiekanej natki
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą Sałatę strzępiastą i radiccio podziel na listki, opłucz i dokładnie osusz, porwij na mniejsze kawałki. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w dużą kostkę. Kukurydzę odcedź z zalewy. Tuńczyka odcedź z sosu na sicie, potnij w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Wszystkie składniki sałatki delikatnie przemieszaj ze sobą w salaterce. Ocet balsamiczny, oliwę, olej, natkę, sól i pieprz do smaku zmiksuj. Gotowym dressingiem polej sałatkę kilka minut przed podaniem.



 

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: