WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Gulasz drobiowy z warzywami

1 zdjęcie do przepisu "Gulasz drobiowy z warzywami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

1 kg piersi kurczaka lub indyka
600 g pieczarek
1 główka brokułów
1 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem
1 cebula
3 szklanki bulionu z kostki
100 g masła
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki natki pietruszki
słodka mielona papryka
sól
pieprz
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Piersi kurczaka pokrój w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej połowę masła, obsmaż mięso i przełóż do rondla. Zalej bulionem i duś do miękkości (ok. 35 minut). Cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki przekrój na pół lub na 4 części i usmaż na pozostałym maśle. Gdy sok odparuje, dodaj cebulę i smaż aż do lekkiego zrumienienia. Następnie zawartość patelni przełóż do duszącego się mięsa. 10 minut przed końcem duszenia dodaj marchewkę z groszkiem.
Brokuły podziel na różyczki. Ugotuj w osolonym wrzątku, osącz i trzymaj w cieple. Mąkę wymieszaj z 5 łyżkami zimnej wody, dodaj do mięsa i zagotować. Dodaj natkę pietruszki. Potrawę dopraw solą, papryką oraz pieprzem, przybierz brokułami i podawaj gorącą, z pieczywem.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4