WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Kurczak na parze z warzywami

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Kurczak na parze z warzywami

1 zdjęcie do przepisu "Kurczak na parze z warzywami"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

20dag piersi z kurczaka(*)marchewka(*)kilka różyczek brokuła(*)
papryka zielona i żółta(*)fasolka szparagowa lub groszek cukrowy(*)ulubione zioła np majeranek oregano tymianek(*)
sól(*)pieprz
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
pierś opłucz pokrój na mniejsze porcje, posyp ziołami. Marchewkę oczyść i pokrój w plasterki możesz do tego użyć falowanego noża do sera. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę mniej więcej 2/2cm. Do garnka do gotowania na parze wlej 2szkl. wody. Do wkładki włóż mięso nakryj naczynie i gotuj ok20min. zdejmij pokrywkę i dodaj do mięsa warzywa nakryj i znów gotuj 15−20min aż warzywa będą gotowe.Po wyjęciu na talerz oprósz warzywa solą pieprzem i ziołami.Mięso przed podaniem na talerz możesz jeszcze zrumienić na łyżeczce oliwy
przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Jest zrumieniony na lyzce oliwy przed podaniem,,,,,przynajmniej tak pisze.

konto usunięte
17 grudnia 2009
zgłoś do moderacji

Wygląda apetycznie, ale chyba kurczak gotowany na parze nie jest brązowy..?

dorii
17 grudnia 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: