WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pieczeń z kurczaka

Brak zdjęć do przepisu "Pieczeń z kurczaka"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

1 kg mielonego mięsa z piersi kurczaka
2 jajka
2 łyżki musztardy
5 łyżek tartej bułki
do smaku: słodka mielona papryka(*) sól(*) biały pieprz
20 dag sera feta
brokuł
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  • Mięso, jajka, musztardę i bułke tartą wyrobić razem na jednolitą masę.
  • Przyprawić papryką, solą i białym pieprzem.
  • Ser feta pokroić w małą kostkę i delikatnie wymieszać z masą mięsną.
  • Do wysmarowanej formy tłuszczem i wysypanej bułką tartą przełożyć połowe masy.
  • Ułożyć na niej ugotowane wcześniej różyczki brokułu.
  • Całość przykryć resztą masy.
  • Piec ok. 1 godziny w temp. 200'C.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: