WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
GROCHÓWKA WOJSKOWA

1 zdjęcie do przepisu "GROCHÓWKA WOJSKOWA"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

2 szkl. grochu
1 kg kości
30-40 dag boczku
30 dag cienkiej kiełbasy
10 dag słoniny
4 liście laurowe
2 łyżki majeranku
1 pietruszka
2 łyżki vegety
mielony pieprz
ziele angielskie
2 ząbki czosnku
5 ziemniaków
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

GROCH NAMOCZYĆ.KOŚCI GDY SIĘ ZAGOTUJĄ DODAĆ GROCH,POKROJONĄ W KOSTKĘ MARCHEWKĘ,PIETRUSZKĘ ORAZ PRZYPRAWY.GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU.PODSMAŻAMY BOCZEK I DODAJEMY DO GARNKA.SŁONINĘ DROBNO POKROJONĄ PODSMAŻAMY Z KIEŁBASĄ,NADMIAR TŁUSZCZU ZLEWAMY,A KIEŁBASĘ DODAJEMY DO GARCZKA.ZUPĘ GOTUJEMY OKOŁO GODZINY NA MAŁYM OGNIU,A GDY GROCH BĘDZIE PRAWIE MIĘKKI,DODAJEMY ZIEMNIAKI POKROJONE W KOSTKĘ I CZOSNEK.GDY ZIEMNIAKI ZMIĘKNĄ,ZUPĘ PRZYPRAWIAMY MAJERANKIEM.POSYPUJEMY PIETRUSZKĄ.DOPRAWIAMY DO SMAKU PRZYPRAWAMI.

SMACZNEGO!!!

przeczytaj 3 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

... i mnie również ;)

dorii
26 października 2009
zgłoś do moderacji

wojskowa grochówa najlepsza na świecie:D ale sobie smaka narobiłam

anya-ka
25 października 2009
zgłoś do moderacji

POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))

aniese4
25 października 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 3 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: