WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Czerwona kapusta zasmażana.

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Czerwona kapusta zasmażana.

1 zdjęcie do przepisu "Czerwona kapusta zasmażana."

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Kategorie: Warzywa i grzyby
do góry

Składniki:

1 kg czerwonej kapusty
60g słoniny
2 cebulki
2 łyżki mąki
sól(*)pieprz
sok z cytryny(*)cukier
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Kapusę oczyść ze zwiedłych liści,usuń głąb,opłucz,drobno poszatkować,sparzyć wrzątkiem i osączyć.Słoninę opłucz,posiekaj i stop na patelni,skwarki dodaj do kapusty,wlej 200ml wody i duś około 30 minut na małym ogniu.Cebulę obierz,opłucz,posiekaj,przesmaż na tłuszczu wytopionym ze słoniny,oprósz mąką,zrumień,dodaj do kapusty,dopraw ją solą,cukrem i pieprzem oraz sokiem z cytryny,duś ,mieszając.Podaj do mięs.

Smacznego! :)
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2