WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

ciasto
1 szkl.mleka
5-6 łyżek mąki
1 jajko
szczypta soli
farsz
50 dag mięsa mielonego
tłuszcz do smażenia
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
2 ząbki czosnku
łyżka przyprawy meksykańskiej
łyżeczka ostrej papryki
łyżka przecieru pomidorowego
tarty żółty ser
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZROBIĆ CIASTO I USMAŻYĆ NALEŚNIKI.MIĘSO PODSMAŻAMY,DODAJEMY ROZTARTY CZOSNEK,CHWILĘ DUSIMY.DOPRAWIAMY I DUSIMY 5 MINUT.DODAJEMY FASOLĘ,KUKURYDZĘ I PRZECIER POMIDOROWY.DUSIMY NASTĘPNE 5 MINUT.GOTOWY FARSZ NAKŁADAMY NA NALEŚNIKI I ZAWIJAMY.WKŁADAMY GOTOWE NALEŚNIKI DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO,POSYPUJEMY TARTYM SEREM ŻÓŁTYM I ZAPIEKAMY DO MOMENTU ROZPUSZCZENIA SIĘ SERA.

SMACZNEGO!!!

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

uwielbiam meksykańskie jedzonko:) bardzo apetyczne :)

anya-ka
27 czerwca 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: