WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

ROGALIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

W CIEPŁYM MLEKU ROZPUSZCZAMY DROŻDŻE.MARGARYNĘ ROZTAPIAMY ILEKKO STUDZIMY.MĄKĘ,SÓL,JAJKO,CUKIER MIESZAMY Z ROZTOPIONĄ MARGARYNĄ.DODAJEMY DROZDŻE.WYRABIAMY CIASTO I FORMUJEMY KULĘ.WKŁADAMY DO ZIMNEJ WODY NA 30 MINUT−CIASTO POWINNO WYPŁYNĄĆ.CIASTO WYCIĄGAMY I WYRABIAMY,DODAJĄC TROCHE MĄKI.CIASTO JEST DOBRZE WYROBIONE GDY ODCHODZI OD DŁONI.CIASTO DZIELIMY NA 3 CZĘŚCI.KAŻDĄ ROZWAŁKOWUJEMY TAK BY POWSTAŁO KOŁO,A NASTĘPNIE KROIMY NA 12 TRÓJKĄTÓW.NA TRÓJKĄTY NAKŁADAMY DŻEM I ZWIJAMY OD SZERSZEJ DO WĘŻSZEJ STRONY.ROGALIKI SMARUJEMY BIAŁKIEM I POSYPUJEMY CUKREM.PIECZEMY OKOŁO 30 MINUT NA ZŁOTY KOLOR.

SMACZNEGO!!!

przeczytaj 5 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

witam wypróbowałam przepis , jest świetny ;-))

kaskad175
23 października 2009
zgłoś do moderacji

jeśli ciasto dzielimy na 3 części a karzdą częśc rozwałkowujemy aby powstało koło i to koło dzielimy na 12 trujkątów to wszystkich rogalików wychodzi 36 sztuk-pozdrawiam

mancia
6 września 2009
zgłoś do moderacji

a ile wychodzi z podanych składników?

gwiazdka77
5 września 2009
zgłoś do moderacji

i smakują świetnie

mancia
31 sierpnia 2009
zgłoś do moderacji

uwielbiam robic rogaliki jesc tez a te wygladaja rewelacyjnie

kaskad175
31 sierpnia 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 5 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2