WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Brokuły z migdałami i fetą

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Brokuły z migdałami i fetą

Brak zdjęć do przepisu "Brokuły z migdałami i fetą"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 25 min.

Przygotowanie: 10  min.
Oczekiwanie: 15 min.

Porcje: 2
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Brokuły kroimy w różczki i gotujemy ok. 5 minut, migdały w płatkach prużymy na patelni (bez dodawania tłuszczu!!), kroimy w kostke fete.

SOS:
mały jogurt naturalny mieszamy z łyżką (lub dwoma wedle smaku) majonezu, dodajemy 2 sprasowane lub drobniutko posiekane ząbki czosnku

brokuły rozkladamy na salaterce lub półmisku, posypujemy migdałami oraz serem feta
sos podajemy osobno.

POLECAM I SMACZNEGO
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Brokuły przepyszne. Polecam jednak brokuły posypac fetą, polac sosem a na koniec obłożyć uprażonymi migdałami. Wygląda efektowniej--- niczym królewskie danie ;-)

buziolek11
4 stycznia 2011
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1