WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Placki z kabaczka

Brak zdjęć do przepisu "Placki z kabaczka"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

kabaczek lub cukinia
1 jajko
mąka pszenna(*) około 3 łyżek.
1 duża cebula
20 dag boczku wędzonego (niekoniecznie)
sól(*) pieprz
olej do smażenia
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
  • 1.Kabaczka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 2.Boczek pokroić w paseczki i dodać do kabaczka
  • 3. Cebule pokroić w drobna kostkę
  • 4. jajko, cebule, i mąke dodac do masy. wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.
  • 5. Mąki dodać tyle by wyszła masa jak na placki ziemniaczane.
  • 6. Rozgrzać olej na patelni i smażyć placki tak samo jak placki ziemniaczane z każdej strony.
  • Podawać polane kwaśną śmietaną.
Smacznego

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: