WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Bardzo szybki obiad

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Bardzo szybki obiad

1 zdjęcie do przepisu "Bardzo szybki obiad"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 20 min.

Porcje: 2
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni, włączamy termoobieg. W górnej części piekarnika umieszczamy wysypane na blaszkę mrożene frytki, niżej skrzydełka poukładane na kratce. Podgrzewamy wszystko przez 20 minut. Gotowe frytki posypujemy wegetą i ziołowym pieprzem.

W tym czasie parzymy pomidory i obieramy ze skórki, oliwki osączmy z zalewy, czosnek obieramy, cukinię myjemy. Wrzucamy wszystko do blendera o ostrzu tnącym w trójkąty. Dodajemy majonez, jogurt i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Smacznego!
przeczytaj 4 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nie ma to jak dobry obiad :) http://activels.com/Activel/Szukaj/obiad

mariotti
6 czerwca 2012
zgłoś do moderacji

E tam kaloryczne może być kaloryczne ale trzeba jeść z umiarem :)I w ogóle nie takie drogie i smaczne :)

ZochaxD100
14 grudnia 2010
zgłoś do moderacji

i do tego tłuste, wysoko kaloryczne i te frytki.. nie zdrowe

AMI91
21 września 2010
zgłoś do moderacji

pyszne szybkie ale drogie danie :(

karolcia40
20 marca 2010
zgłoś do moderacji
przeczytaj 4 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: