WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

UDKA KURZE FASZEROWANE

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
UDKA KURZE FASZEROWANE

1 zdjęcie do przepisu "UDKA KURZE FASZEROWANE"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 85 min.

Przygotowanie: 40  min.
Oczekiwanie: 45 min.

Porcje: 2
do góry

Składniki:

2 udka z kurczka z dużą ilością skóry
przyprawy-drobiowa(*)sól(*)pieprz(*)papryka(*)vegeta(*)curry
40g ryżu
ok.150g miesa mielonego wieprzowego
1 łyżka zielonej pietruszki
1/2 cebuli
olej
1 ząbek czosnku
1 jajko
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

WYLUZOWAĆ KOŚCI Z UDEK,NASOLIĆ ŚRODEK I NA WIERZCH POSYPAĆ PAPRYKĄ I CURRY.

PRZYGOYOWAĆ FARSZ.RYŻ UGOTOWAĆ.MIĘSO MIELONE DODAĆ DO RYŻU,DODAĆ ZIELONĄ PIETRUSZKĘ,PODRUMIENIONĄ CEBULĘ,ZGNIECIONY CZOSNEK ORAZ PRZYPRAWU,DODAĆ JAJKO I WYROBIĆ MASĘ.

MASĄ RYŻOWĄ WYPEŁNIĆ LUKI W UDKU,ZESZYĆ GRUBĄ NICIĄ.UŁOŻYĆ W NACZYNIU ŻAROODPORNYM LUB NA BLASZCE,PODLAĆ MAŁĄ ILOŚCIĄ WODY I OLEJU,NAKRYĆ FOLIĄ ALUMINIOWĄ I PIEC OKOŁO 45 MINUT W 200 STOPNI.PODAWAĆ S SURÓWKĄ,ZIEMNIAKAMI LUB RYŻEM.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: