WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Jabłecznik z budyniem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

1kg jabłek
1kostka kasi
4jajka
1(*)5szkl.cukru
1szkl.mąki
1szkl.mąki ziemniaczanej
2łyżeczki proszku do pieczenia
2budynie śmietankowe
1litr mleka
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Obrane jabłka utrzeć na tarce,margarynę utrzeć ze szkl.cukru i żołtkami na puch.
Nadal ucierając powoli wsypywać mąkę ziemniaczaną i przenną wymieszną z proszkiem.
Następnie ostrożnie wymieszaćz pianą ubitą z białek.
Budyń z obu opakowań ugotować na litrze mleka dodać pozostały cukier.

3/4ciasta włożyć do odtłuszczonej blachy posypań bułką tartą na nią włożyć kolejo warstwę jabłek,gorący budyń i resztę ciasta.
Piec ok 50min w temp. 180
przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

pyszności, :)

reniulek
13 października 2009
zgłoś do moderacji

Robiłam to ciasto i jest bardzo smaczne. Polecam :)

mala misia
20 września 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: