WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Zupa węgierska

1 zdjęcie do przepisu "Zupa węgierska"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
Kategorie: Zupy Gotowanie Obiad
do góry

Składniki:

4-5 pomidorów
2 cebule
2 łyżki oliwy
strąk zielonej papryki
50 dag zadniej cielęciny
kilka ziaren pieprzu
2 liście laurowe
łyżeczka kminku
1/2 łyżeczki kaparów
łyżka mielonej słodkiej papryki
4 szkl bulionu (z kostki winiary)
50 dag kiszonej kapusty
szklanka kwaśnej śmietany
sól
świeżo zmielony pieprz
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć na oliwie na złoty kolor. Pomidory sparzyć i po zdjęciu skórki pokroić na kawałki, dodać do gorącej cebuli. Strąk papryki podgrzewać przez kilka minut w gorącym piekarniku, następnie włożyć do woreczka foliowego, chwile potrzymać, wyjąć, oczyścić ( usunąć skórkę, pestki i gniazdo nasienne), pokroić na paski, wrzucić do pomidorów wraz z ziarnami pieprzu. Dusić na małym ogniu około 15 minut, dodać drobno pokrojone mięso, przyprawy oraz kapary, a po kilku minutach wlać bulion.

Zupę gotować pod przykryciem około 40 minut, wymieszać z kiszoną kapustą, gotować jeszcze około 60 minut. Tuż przed podaniem doprawić śmietaną solą i pieprzem.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1