WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Sernik z kokosem

Brak zdjęć do przepisu "Sernik z kokosem"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 100 min.

Przygotowanie: 30  min.
Oczekiwanie: 70 min.

do góry

Składniki:

kruche ciasto:
1(*)5 szkl. mąki
0(*)5 szkl. cukru
2 jajka
0(*)5 kostki margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa serowa:
75 dag sera
2 szkl. zimnego mleka
0(*)5 szkl. oleju
1 budyń śmietankowy winiar
6 żółtek
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
masa kokosowa:
6 białek
0(*)5 szkl. cukru
1 paczka wiórek kokosowych 20 dag
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Kruche ciasto:
Margarynę i cukier mieszamy razem, dodając jajka. Nastepnie dodajemy mąkę i proszek i wszystko mieszamy aż uzuskamy gładką masę. Ciasto kładziemy na wysmarowaną margaryną blachę.
Masa serowa:
Ser mielimy, następnie dodajemy wszystkie składniki i wszystko mieszamy mikserem aż osiągniemy gładka masę. Masę serową wylewamy na ciasto i wkładamy do piekarnika na 50 min.
Masa kokosowa:
Białka ubijamy z cukrem. Kiedy białka są ubite dodajemy wiórki kokosowe. Masę kokosową kładziemy na zapieczony ser i pieczemy kolejne 15 − 20 min.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: