WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
ŻOŁĄDEK

Brak zdjęć do przepisu "ŻOŁĄDEK"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 65 min.

Przygotowanie: 15  min.
Oczekiwanie: 50 min.

do góry

Składniki:

2 szklanki maki pszennej
1 szklanka cukru
1 margaryna
6 jaj
okolo 0(*)75 szklanki maku suszonego
2 lyzki kakao
1 lyzeczka proszku do pieczenia
6 lyzek oleju
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Margaryne utrzec z cukrem i zoltkami,dodac 6 lyzek oleju,piane z ubitych bialek i make z proszkiem.Ciasto podzielic na 3 czesci:do jednej dodac kakao, do drugiej dodac suchy mak, a trzecia czesc zostaje jasna.
Kolejnosc wlewania:
ciemne ciasto
ciasto z makiem
na wierzch jasne

 Blaszka na ciasto: 10 cmx30 cm.Ciasto pieczemy 45−50 minut w temperaturze 180C=200F
przeczytaj 2 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Bradzo podobne ciasto jest pod nazwą Trójniak. Polecam.

rosa80
7 września 2009
zgłoś do moderacji

ojej a czemuż to pyszne ciasto ma taką nazwę?

anya-ka
3 lipca 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 2 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2