WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE

Brak zdjęć do przepisu "POLĘDWICZKI WIEPRZOWE"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 40 min.

Przygotowanie: 25  min.
Oczekiwanie: 15 min.

Porcje: 3
do góry

Składniki:

60 dag polędwiczek wieprzowych
puszka pomidorów bez skóry lub 4 świeże
6 łyżek startego sera żółtego
po 1 łyżce świeżych ziól lub po 1 łyżeczce suszonych ziół: bazyli(*) majeranku
3 łyżki oleju
sól(*) pieprz
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
1) mięso umyć, osuszyć i podzielić na 2−3 cm plastry (można zostawić w całości)
2) smażyć 5 min na bardzo rozrzanym oleju po czym opruszyć sola i pieprzem i smażyć na małym ogniu jeszcze 10 min
3) przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego
4) pomidory (świeże spażyć, obrać, pokroić na ćwiartki, oczyścić z pestek, posiekać) polączyć z sosem powstałym ze smażenia, dodać zioła, doprawić wg uznania i dusić 10 min
5) poledwiczki posmarować sosem, posypać serem i zapiec pod przykryciem 10 min−190* po czym odkryć i zapiekać ok 3−4 min SMACZNEGO :)
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: