WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Tort śmietanowo - brzoskwiniowy

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

masa
1 l mleka
1 l śmietany 18%
3 szkl. pudru
3 kopiaste łyżki żelatyny
duża puszka brzoskwini
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Spód: biszkopt podstawowy z 4 jaj.
  • Śmietanę ubić z pudrem.
  • Mleko zagotować, rozpuścić w nim żelatynę ,przecedzić przez sito, aby nie było grudek, studzić ciągle mieszając. Ostudzone mleko dodać do śmietany i wcześniej przygotowanei pokrojone w kostkę brzoskwinię− wszystko szybko wymieszać (bo zaczyna tężeć i zrobię się grudy) i wylać na biszkopt. Na wierzchu posypać mleczna czekoladą tartą. (lub posypka wg. uznania). Tortownica o średnicy 26−30
przeczytaj 5 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Chciałam zapytać czy zamiast brzoskwin mozna dać np banany ?

blakkat
9 stycznia 2012
zgłoś do moderacji

kolejne pyszne ciacho, :) torcik :)

deviljin12
26 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

ślepota hi hi

mala misia
14 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

Cukier puder ubić ze śmietaną (napisałam):)

B@sik
14 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

a co z cukrem zrobić?:))

mala misia
13 czerwca 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 5 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1