WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Gołąbki bez mięsa pychotka

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Gołąbki bez mięsa pychotka

Brak zdjęć do przepisu "Gołąbki bez mięsa pychotka"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Kategorie: Dania bezmięsne
do góry

Składniki:

kapusta włoska
ryż (*)kasza po tyle samo (po woreczku)
grzyby prawdziwki lub suszone wcześniej namoczone
pieczarki okolo 30 dag
pomidory 2 szt ( bez pestek)
papryka 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
marchewka 1 starta
seler naciwy 1
serek almette orzechowy
serek almette ogorkowy
sól(*)pieprz(*)maggi
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Przyrządzamy farsz: cebule pokrojoną w kostkę smażymy na oliwie, dodajemy czosnek drobno pokrojony, paprykę drobno pokrojoną, pieczarki, grzyby, marchewkę startą, seler naciowy w drobną kostkę skrapiamy cytryną z (z połówki lub jak ktoś lubi z całej) i podlewamy albo rosołkiem albo mlekiem kokosowym i dusimy przez 15 min. solimy, pieprzymy, chłodzimy i po schłodzeniu dodajemy do farszu pomidory pokrojone w kostkę serki 2 almette orzechowy i ogórkowy, zieleninę (szczypiorek, pietruszkę, koperek). Wcześniej gotujemy woreczek ryżu i woreczek kaszy (przepis gotowania na opakowaniu) następnie główkę kapusty włoskiej wkładamy do gotującej wody posolonej i czekamy aż liście będą się uwalniać wtedy wyciągamy po liściu na blat. Ugotowany przestudzony ryż i kaszę mieszamy z farszem, doprawiamy do smaku i na każdy liść nakładamy porcje farszu zwijamy bokami do środka i gołąbek gotowy. Następnie wszystkie gołąbki wkładamy do żaroodpornego naczynia, na dno kładziemy liście kapusty, na to gołąbki, przykrywamy liśćmi kapusty i podlewamy rosołem lub mlekiem kokosowym i do pieca na godzinę na 200 st.
przeczytaj 8 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

coś pysznego polecam

dzasmin0
18 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

pyszne

jason16
18 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

SUPER DOBRE POLECAM W 200%

szamaan
18 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

TY KASIA MONIKA MOŻESZ JEŚĆ TRAWE BO TY NIE ZASŁUGUJESZ NA TAKIE GOŁĄBKI HIHIHI

morgolccia
18 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

no racja,ciekawe i zapowiada sie smacznie, :)

ptysia11
14 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

no tu mnie załatwiłaś,margolcia,na pewno będą smakowały,ludziska polecam..... :)

elel
14 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

a dla kogo dobre??????? :(

KasiaMonika
13 czerwca 2009
zgłoś do moderacji

fajne gołąbki i jeszcze wegetarianskie

morgolccia
13 czerwca 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 8 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: