WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Królik w sosie śmietanowym!

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Królik w sosie śmietanowym!

1 zdjęcie do przepisu "Królik w sosie śmietanowym!"

dodaj swoje zdjęcie

do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Królika pokroić na kawałki,posypać solą,zrumienić na 2 łyżkach masła i przełożyć do brytfanny.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut w tem.200C,podczas pieczenia polewać stopionym masełkiem,skrapiać wodą i sokiem z cytryny.Pod koniec pieczenia włożyć do brytfanny posiekane filety anchois,oblać królika śmietaną wymieszaną z mąką,piec jeszcze 10 minut.Upieczonego królika przełożyć na półmisek lub głębszy talerz,a sosik przetrzeć,podgrzać i podać oddzielnie.Można przyozdobić danie wedle gustu i smaku.
Smacznego! :}
przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

ciekawy przepis,mniam.....:}

ptysia11
8 czerwca 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: