WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Schab pieczony z jabłkami!!!

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Schab pieczony z jabłkami!!!

1 zdjęcie do przepisu "Schab pieczony z jabłkami!!!"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 6
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Schab umyć,osuszyć ,posmarowac olejem,oprószyć solą,pieprzem,natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i majerankiem.Przykryć,odstawić w chłodne miejsce na 1 h .Zrumienić na łyżce masła,przełożyć do brytfanny, przykryć i piec przez 1 h ,podlewając niewielką ilościa wody.Miąższ jabłek pokroić w półplasterki ,skropić sokiem z cytryny.Mięso wyjąć,lekko ostudzić,pokroić w wachlarz.Między plastry włożyć jabłka,obłożyć płatkami masła i piec jeszcze około 30 minut ,polewając sosem z pieczenia.

Smacznego!!!!!!! :}
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: