WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

ciasto kruche:
2 3/4 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru pudru
30 dag masła
4 żółtka
masa budyniwa:
4 szklanki mleka
2 op.budyniu śmietankowego z cukrem
ponadto:
60 dag rabarbaru
1/3 szklanki cukru
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Ciasto kruche: Składniki posiekać,zagniesć.Połowę ciasta wylepić dno blaszki a resztę włożyć do zamrażarki na godzinę.Ciasto podpiec 15 min.w temp.180'C. Masa budyniowa:Budynie ugotować wg.przepisu na opakowaniu. Ciasto kruche:Rabarbar obrać,pokroić zasypać cukrem i odstawić aż puśći sok.Na podpieczony spód wylać chłodny budyń i równomiernie rozsmarować.Ułożyć rabarbar.Na wierzch zetrzećc na tarce o grubych oczkach zamrożone ciasto.Piec 40 − 45 min.w temp.180'C.Na złoty kolor.Ciasto jest najlepsze po ostudzeniu i schłodzeniu w lodówce ok. 2−3 godzin.

przeczytaj 4 komentarze

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Ciasto proste i pyszne!Polecam

bibi103
24 maja 2011
zgłoś do moderacji

bardzo dobre ciacho.... zrobilam pierwszy raz i wyszło pycha... w pracy sie zajadali. Dodam, że dopiero zaczynam zabawę w wypieki.

marta.marcysia
13 maja 2010
zgłoś do moderacji

NO JA TEZ UWIELBIAM :}

JuliaJulia
19 lutego 2010
zgłoś do moderacji

ojaaa, uwielbiam rabarbar :D

anya-ka
27 maja 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 4 komentarze

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3