WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Orzechowe kuleczki

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

60g orzechów np laskowych lub włoskich
5 czubatych łyżek masła
pół szklanki płatków kukurydzianych
łyzeczka masła
szklanka mleka w proszku
1/3 szklanki cukru pudru
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Orzechy zmielic bardzo drobno.

Łyżeczkę masła roztopic na patelni i usmażyć na niej zmielone orzechy, dość krótko, by sie lekko przyrumieniły, około 3 minut. Ostudzić.

Płatki kukurydziane porkuszyć drobno.

Masło zmiksować z cukrem pudrem i orzechami. Następnie dodać mleko w proszku i płatki.
Z powstałej masy ukulać kuleczki i włożyć do lodówki.

Przed podaniem obtoczyć w zmielonych orzeszkach lub cukrze pudrze :)

przeczytaj 1 komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Muszą być dobre, robiłam kiedyś podobne tylko że z migdałami i kokosem i były super.

jolkag851
10 września 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 1 komentarz

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: