WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Pikantne skrzydełka w miodzie

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Pikantne skrzydełka w miodzie

Brak zdjęć do przepisu "Pikantne skrzydełka w miodzie"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 55 min.

Przygotowanie: 20  min.
Oczekiwanie: 35 min.

Porcje: 4
Kategorie: Mięso i drób
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Skrzydełka dzielimy na kawałki. Końce przeznaczamy na wywar. Do 4 szklanek wrzątku dodajemy jarzynkę i wrzucamy końce skrzydełek i gotujemy 30 min. Następnie wywar przecedzamy, zalewamy nim skrzydełka i gotuję 10 minut.
Miód mieszamy z olejem , sokiem i skórką z cytryny, sosem sojowym, imbirem, pieprzem cayenne i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Tak z 1/2 szklanki wywaru odlewamy a do reszty skrzydełek i reszty wywaru dajemy ten sos miodowy, mieszamy i podgrzewamy bez przykrycia tak długo aż sos odparuje i pokryje skrzydełka a miód się skarmelizuje.

Gotowe i Smacznego :)
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

4