WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Ptysie z kremem budyniowym

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Proszek budyniowy wymieszaj z 4−5 łyżkami zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej zrobiony budyń. Mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje (około minuty). Wystudź.

Przygotuj ciasto ptysiowe: w rondelku zagotuj szklankę wody z dodatkiem masła i szczypty soli. Wsyp mąkę. Energicznie mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje i zacznie odstawać od ścianek rondelka. Gdy masa ostygnie, utrzyj ją z jajkami. Przłóż do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskaj koła na przykrytą pergaminem blachę. Piecz 20−25 minut w temperaturze 225 C.

Zimny budyń utrzyj z masłem roslinnym,mandarynki obierz,podziel na cząstki,ciastka przekrój na pół,przełóż przygptowanym kremem budyniowym i cząstkami mandarynek.Przed podaniem ptysie oprósz cukrem pudrem!
Smacznego!!!!!!!!!
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: