WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Przygotować galaretki wg przepisu na opakowaniu. Każdą wlać do miseczki i odstawić do stężenia.Po stężeniu pokroić w kostkę.Smaki są bez znaczenia−ważne aby były 2 różne kolory.

1 masa:

W 1/2 szkl ciepłego mleka rozpuścić żelatynę i dodać do tego resztę mleka.Dobrze wymieszać

2 masa:

Miękką margarynę utrze c z 4 żółtkami i cukrem na gładką masę.

3 masa:

4 białka ubić na sztywną pianę.

Następnie:

Do masy 2 dodać 1− cały czas mieszając.Następnie dodać ubite białka− 3 masa, cały czas mieszając.Podzielić na 2 równe części.Do jednej dodać połowę obu galaretek− wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Wstawić do lodówki. Do drugiej dodać kakao.Wymieszać. Potem resztę galaretek. Na jasną masę wyłożyć ciemną .

Całość włożyć do lodówki do stężenia.

 

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: