WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Węgierska zupa gulaszowa

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Węgierska zupa gulaszowa

1 zdjęcie do przepisu "Węgierska zupa gulaszowa"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Porcje: 4
do góry

Składniki:

50 dag wołowego zrazowego
2 cebule
2 marchewki
2 strąki papryki
łyżka koncentratu pomidorowego
kilka ziemniaków
łyżka mąki
łyżka smalcu
3-4 łyżki wina wytrawnego
mielona papryka
sól
pieprz
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

 

Mięso pokroić w drobną kostkę, obtoczyć w mące, podsmażyć na smalcu, przełożyć do rondla. Na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną cebulę, marchewki i strąki papryki, przełożyć do rondla. Osolić, udusić, podlewając wodą. Gdy mięso będzie prawie miękkie, uzupełnić ilość wody do objętości 1 litra, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować. Zupę przyprawić koncentratem pomidorowym, mielonym pieprzem i papryką, wlać wino.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

2