Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Delikatna ryba, której smak podkreślimy dodatkowo śmietaną i pieczarkami, to świetna propozycja na niedzielny obiad. Pieczona ryba to jedno z najbardziej lubianych dań w kuchni polskiej. Nie dość, że pyszna, to pożywna i orzeźwiająca. Mniam!
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Rybę smażymy w kawałkach obtoczonych w mące na patelni.
Krok 2
5 min
Pieczarki pokroić na duże kawałki, usmażyć na patelni i przyprawić do smaku.
Krok 3
10 min
Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć osobno na patelni.
Krok 4
35 min
W naczyniu żaroodpornym układać na dno rybę, na nią cebulę i pieczarki aż do wyczerpania składników tak na przemian na koniec zalać całą 200ml śmietaną i wstawić do piekarnika. Wyjąć jak śmietana zacznie bąblować.
Krok 1
z
4
Rybę smażymy w kawałkach obtoczonych w mące na patelni.
Krok 2
z
4
Pieczarki pokroić na duże kawałki, usmażyć na patelni i przyprawić do smaku.
Krok 3
z
4
Cebulę pokroić w krążki i podsmażyć osobno na patelni.
Krok 4
z
4
W naczyniu żaroodpornym układać na dno rybę, na nią cebulę i pieczarki aż do wyczerpania składników tak na przemian na koniec zalać całą 200ml śmietaną i wstawić do piekarnika. Wyjąć jak śmietana zacznie bąblować.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0