WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Biszkopt z jablkami próżonymi z budyniem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Białka ubić na sztywno ,dodać cukier .Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem.Do białek dodać żółtka idalej ubijać.Na końcu dodać mąkę i powoli wymieszać.Piec około 40 minut w temp. 170.Ostudzić biszkopt
Jabłka obrać,pokroić w kostkę i próżyć około 10 minut.Dodać do nich wodę i budynie rozrobione w 0,5 szkl. wody.Ciepłe jablka wylac na biszkopt.Gdy jabłka ostygną wylać na nie galaretkę lub bita śmietanę z dodatkiem śmietan−fixu , na śmietanę można zetrzec czekoladę(osobiście bardziej mi smakuje ze smietaną).Smacznego!
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: