WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

5 jajek
3 szklanki mąki
1(*)5 szklanki cukru
1 kostka margaryny
1(*)5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
50 dag jabłek
cukier puder i bita śmietana do dekoracji
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Żółtka połączyć z połową szklanki cukru,mąką,proszkiem do pieczenia i margaryną.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 częśći.Jedną część ciasta wyłożyć na blaszkę i obłożyć je pokrojonymi jabłkami w kostkę.Pozostałe cześći ciasta zamrozić.Białka ubić na sztywną pianę i nie przerywając ubijania,dodać resztę cukru oraz mąkę ziemniaczaną.Następnie na ciasto w blaszce,zetrzeć jedną część zamrożonego ciasta i rozsmarować pianę z białek.Na wierzch zetrzeć trzecią część ciata.Piec w średnio nagrzanym piekarniku na złoty kolor.Upieczone ciasto pokroić na prcje posypać cukrem pudrem i podawać z bitą śmietaną.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1