WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

ciasto:
15 łyżek mąki pszennej
5 łyżek cukru
15 dkg margaryny
1 łyżeczka sody
4 łyżki miodu
1 jajko
krem:
2 budynie śmietankowe
0(*)5 szklanki cukru
o(*)5 litra mleka
1 cukier waniliowy
o(*)5 kostki margaryny
pomada:
1 kostka margaryny
20 dkg chałwy waniliowej
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść.Rozwałkować i upiec 3 placki.Krem:Budynie ugotować dodać margarynę utrzeć.Ciepły budyń wyłożyć na jeden placek i przykryć drugim.Pomada−masło utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo chałwę.Kiedy masa uzyska konsystencję kremu wyłożyć na drugi placek i przykryć trzecim.Ciasto polać dowolną polewą czekoladową.
Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon: