WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
Domowe Krówki

2 zdjęcia do przepisu "Domowe Krówki"

dodaj swoje zdjęcie

Smakuje mi! 0
Powiadomiliśmy Twoich znajomych, że smakuje Ci ten przepis.
x Usuń informacje z Facebooka
Łączny czas: 75 min.

Przygotowanie: 70  min.
Oczekiwanie: 5 min.

do góry

Składniki:

2 szklanki mleka
2 szklanki cukru
o(*)5 kostki masła
Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry
Mleko zagotować z cukrem.Mieszać aż powstanie gęsta jednolita beżowa masa( ok 60 minut)Następnie dodać masło i gotować jeszcze ok.10 minut cały czas mieszając i uważając żeby się nie przypaliło.Półmisek opłukać zimną wodą wylać masę.Po zastygnięciu kroić dowolnie.
przeczytaj 6 komentarzy

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

co to znaczy (*) ?

zgłoś do moderacji

Krówki z dzieciństwa...:))

czarnulka304
24 maja 2009
zgłoś do moderacji

ja mleko z cukrem gotuję ok.1 godziny wtedy robi się gęsta masa dodaję masło i gotuję jeszcze ok.10 minut cały czas mieszając żeby się nie przypaliło.

katarzynaprzygrodzka
28 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

a tak mniej więcej to ile to mleko z cukrem ma się gotowac?

anya-ka
26 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

Bo ja też robiłm takie krówki z bratem jak byliśmy mali i uwielbialiśmy je tak jak moje dzieci teraz..:)

katarzynaprzygrodzka
25 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji

Dokladnie takie same krowki robilam razem z moim rodzenstwem jak bylismy mali.Tylko o ile pamietam to chyba zamiast mleka dawalismy smietane.Jedno pamietam smak byl niesamowity.

Anna156
23 kwietnia 2009
zgłoś do moderacji
przeczytaj 6 komentarzy

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

1