WINIARY
GOTUJĘ
PUNKTUJĘ

Naleśniki zapiekane z serem

zgłoś do moderacji
Aby dodać przepis do książki kucharskiej musisz być zalogowany
do góry

Składniki:

Dodaj do listy zakupów

Sposób przygotowania:

do góry

Mleko, jajka, mąkę, wodę i sól wymieszać. Z ciasta na margarynie usmażyć naleśniki.

Twaróg utrzeć na krem, dodając cukier, pokrojony miąższ wanilii, żółtko, rum i rodzynki. Masą serową smarować każdy naleśnik, zwinąć i ułożyć w posmarowanej tłuszczem blasze.

Naleśniki polać śmietaną. Zapiekać przez około 20minut w 200stC.

Posypać podprażanymi płatkami migdałowymi. Podawać ciepłe.

Dodaj ocenę i komentarz

Ostatnie oceny i komentarze

do góry

Dodaj ocenę i komentarz

Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Bądź na bieżąco z nowościami
na WINIARY.pl

Zapisz się na nasz newsletter.
Kulinarne inspiracje prosto na skrzynkę mailową!

Przepisownik

  • Przepisy na każdy dzień
    Znajdziesz je łatwo i szybko
  • Mnóstwo inspiracji
    Dziel się i korzystaj
  • Dostęp do WINIARY.pl
    Gdziekolwiek jesteś.
  • Bezpłatna aplikacja
    Zawsze darmowa

Pobierz na telefon:

3